Hagaard 114

3090 Overijse

Bel ons op

0468 00 35 72

Chinese massage voor hoofd, nek en schouders

Wat is Tuina of Chinese massage?

Deze techniek is een onderdeel van de Chinese massage en manuele therapie.  Tuina massage komt voort uit de traditionele Chinese geneeskunde en wordt ook wel meridiaanmassage genoemd.  Er is geen contact met de huid, Chinese massage voert men bovenop de kleding uit.

Met Chinese massage behandelt men acupunctuur- en triggerpunten van bepaalde lichaamszones. Hierdoor gaat de energie beter stromen, waardoor fysieke blokkades worden hersteld.

Tuina massage bestaat uit twee delen: schuiven of strijken (tui) en knijpen of kneden (Na). De techniek wordt toegepast door specifieke handgrepen waarbij de handpalm, vingers, knokkels, vuist en elleboog de huid, spieren, pezen en bindweefselstructuren bewerken. Zo worden zowel de oppervlakkige- als dieper gelegen aangepakt.

Geen traditionele massage

In tegenstelling tot traditionele massages harmoniseert de Chinese massage de levensenergie via de energiepunten op het lichaam. Ze beïnvloedt de energie in de meridianen en stimuleert de acupunctuurpunten. Het netwerk van meridiaanbanen loopt doorheen ons hele lichaam en staat in verbinding met al onze inwendige organen. Deze meridianen stuwen nieuwe energie door het lichaam.

De Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage creëert hierdoor energetische harmonie.

Chinese massage, voor wie?

Het is een ontspannende massage voor iedereen die lichamelijke klachten heeft. Geblokkeerde schouders of nek, hoofpijn, migraine, nekstijfheid, of andere klachten die gerelateerd zijn aan stressfactoren.

De focus ligt op meridianen die door het hoofd, de nek en de schouders lopen. Het zijn de daaraan gerelateerde drukpunten die bewerkt worden, zodat de bloedstroom geactiveerd wordt. Daardoor verdwijnen afvalstoffen sneller uit het lichaam.

Maak nu een afspraak voor deze heerlijk ontspannende Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage.

Je vindt hier de tarieven van al onze behandelingen.