Hagaard 114

3090 Overijse

Bel ons op

0468 00 35 72

Cryotherapie of het bevriezen van vetcellen op het gelaat?

Wat is cryotherapie?

Cryotherapie, afgeleid van het Griekse woord voor kou, kryos, is een therapeutische toepassing van koude waarbij men een thermische schok opgewekt waardoor de temperatuur van de vetcellen daalt. Daardoor daalt de temperatuur van je huid heel snel. Dit bevordert de bloedsomloop waardoor de huid meteen verstevigt en weer haar oorspronkelijke elasticiteit terugkrijgt. Met cryotherapie wordt het vetweefsel op een veilige manier afgebroken zonder de huid, de spieren of zenuwen aan te tasten. Deze behandeling kan helpen bij tal van aandoeningen zoals huidproblemen, spierschade, reuma, multiple sclerose en fibromyalgie (pijn in bindweefsel en spieren) , depressie, jetlags en slaapproblemen.

Hoe werkt cryotherapie op het gelaat?

Diepe afkoeling van de huid stimuleert de werking van de bindweefselcellen en dat bevordert de productie van nieuw collageen en elastine vezels. Zo krijg je een verhoging van de dichtheid van de huid. Die wordt compacter, voller en gladder. Cryotherapie zorgt ervoor dat het teveel aan vocht verdwijnt, stimuleert de bloedcirculatie, verbetert de elasticiteit, doet de kleine haarvaatjes van de huid krimpen en zwellingen van bijvoorbeeld de oogleden verdwijnen. Het leuke is dat je onmiddellijk resultaat ziet. We voeren de behandelingen uit met een Cryo21-toestel en de nodige verzorgingsproducten.

Mogelijke gelaatsbehandelingen:

  • Dubbele kin:  we halen het lokale vet op de dubbele kin weg en verstevigen de huid in de hals en de nek
  • Kalmering en versteviging van de droge en tere huid: we hydrateren en voeden de huid en brengen vitamines aan in de diepere weefsels waardoor de huid haar vitaliteit terug krijgt
  • Vollere lippen:  door koudebehandeling stimuleren we het bindweefsel waardoor de lippen een sensuele uitstraling krijgen
  • Couperose : de huid wordt genormaliseerd, huidinfecties weggehaald en de bloedvaten beschermd
  • Wallen en kringen: koude doet de zwelling van de oogleden en ogen verdwijnen en vermindert wallen en kringen
  • Metabolisme van de huid: met een voedende en hydraterende behandeling die het metabolisme van de huid re-activeert wordt ze opnieuw gezond, lichtgevend en evenwichtig.
  • Anti-ouderdomsbehandeling en decolleté: we voorkomen het verouderingsproces van de huid en verminderen de rimpels door de vitaliteit terug te brengen en de uitgedroogde huid te voeden.
  • Beschadigde huid door stress en luchtvervuiling: met een reinigende en zuiverende behandeling geven we de beschadigde huid haar vitaliteit en elasticiteit terug.
Overtuig jezelf van de kracht van cryotherapie, maak nu een afspraak of leg een proefbeurt vast. Je vindt hier de tarieven van alle behandelingen.