Verschil tussen liposuctie en cryotherapie.

Wat is  liposuctie? Wat doet liposuctie met je lichaam?

Alhoewel vermageren tot vetverlies leidt, kan op sommige plaatsen van het lichaam vet blijven vasthangen.  Dit is verschillend voor mannen en vrouwen. Bij vrouwen is het moeilijker om vet te verliezen op de buik en billen terwijl bij mannen het moeilijker is op de buik.

Bij een liposuctie of  chirurgische ingreep  wordt het onderhuids vet verwijderd door het vet weg te zuigen. Het resultaat van liposuctie hangt niet alleen af van de hoeveelheid onderhuids vet, dat verwijderd wordt maar ook van de elasticiteit van de huid.

Hoelang duurt deze ingreep?

De duur is uiteraard afhankelijk van de te behandelen zones. De behandeling van één zone neemt al snel 1 tot 2 uren in beslag.  Bovendien gebeurt liposuctie onder lokale verdoving. Soms kan er ook een volledige verdoving toegepast worden, om het comfort van de patiënt te garanderen. De patiënt mag in de avond de kliniek verlaten onder begeleiding.

Wat zijn de neveneffecten van deze ingreep?

Er kan op de behandelende zone een tijdelijke gevoelsvermindering ontstaan. Bovendien ervaart de patiënt pijn na zulke ingreep en kan er vocht uit de wondjes komen vlak na de behandeling.

Er kan een pijnlijk en branderig gevoel optreden bij beweging alsook  hematomen (bloeduitstortingen) op deze behandelde zones.

Wat zijn de risico’s van deze ingreep?

Bij een oudere en slappere huid bestaat het risico op oneffenheden in de huid. Deze oneffenheden kunnen blijvende littekens veroorzaken. Daarenboven loopt de patiënt het risico op infecties en wordt er preventief gevraagd aan de patiënt om antibiotica te nemen. In sommige gevallen, afhankelijk van de gebruikte techniek, kunnen er zelfs huidkwetsuren optreden.

Hoe verloopt het herstel na de ingreep?

 Je bent werk onbekwaam gedurende 1 à 2 weken, waarbij je niet kan sporten gedurende 4 weken. 

Na de behandeling wordt de patiënt gevraagd om een lipopanty te dragen en zal de zwelling pas volledig weg zijn na 12 weken. Het resultaat wordt dan pas volledig zichtbaar na deze 12 weken.

Wat is cryotherapie ? Wat doet cryotherapie met je lichaam?

Bij cryotherapie worden vetcellen bevroren. Ze zijn gevoelig voor koude en bevriezen bij een temperatuur van -10/-20 °.  Eenmaal sterk afgekoeld, doden ze zichzelf (apoptose). Het beschermend vliesje, celmembraan genoemd, breekt waardoor de vetcel spontaan en langzaam gaat leeglopen.  Deze leegloopperiode duurt ongeveer 15 dagen. Daarna zal de cel uitkristalliseren en het lichaam verlaten via de natuurlijke weg.

Hoelang duurt deze ingreep?

De duurtijd van één zone bedraagt 30 min. Er kunnen meerdere zones na mekaar behandeld worden.

Er komt geen verdoving aan te pas en de klant kan het instituut onmiddellijk na de behandeling verlaten.

Het effect van de lichaamsbehandeling door koude is vanaf de eerste behandeling zichtbaar. Deze techniek is ideaal voor mensen die hun tailleomtrek willen verminderen en tegelijkertijd hun lichaam een nieuwe vorm willen geven, verstevigen en tonifiëren (stimuleren).  Cryotherapie kan toegepast worden op alle huidtypes, zelfs tijdens de zomerperiode. Het is belangrijk om tijdens de behandelingen voldoende water te drinken. Dat bevordert de afvoer van afvalstoffen, dus ook van de gekristalliseerde vetcellen.

Wat zijn de neveneffecten van deze ingreep?

Om tot een goed resultaat te komen, bevelen we meerdere behandelingen aan. Tussen iedere behandeling laten we een periode van 14 dagen om het lichaam tijd te geven alle afvalstoffen af te voeren. Bij het verstevigen van de huid is een korte periode toegestaan. Wil je flink wat kilo’s afvallen, overweeg dan een dieet met de cryotherapie.

Het is belangrijk om tijdens de behandelingen voldoende water te drinken. Dat bevordert de afvoer van afvalstoffen, dus ook van de gekristalliseerde vetcellen.

Wat zijn de risico’s van deze ingreep?

Vermits wij geen chirurgische ingrepen hanteren, zijn de risico’s zo goed als nihil bij deze behandelingen. 

Integendeel, we gebruiken een gecombineerde techniek die zorgt voor de stimulering van de bloedsomloop, en een progressieve spierontspanning. Het doel is om zwellingen te verminderen en zenuwimpulsen naar de gewrichten of de spieren te blokkeren. Verhoog het afslankresultaat door deze therapie te combineren met afslankingsmassage.

Onze behandelingen zijn volledig pijnloos. Omdat we geen zuignappen gebruiken, is er ook geen risico op bloeduitstortingen (hematomen).

Hoe verloopt het herstel na de ingreep?

Je kan na deze behandeling terug aan het werk, gaan sporten en je hoeft geen lipopanty te dragen.

Je dient geen pijnstillers te nemen en het resultaat is onmiddellijk zichtbaar.