Cryotherapie – 10 Meest Gestelde Vragen

Lees hieronder de 10 meest gestelde vragen over cryotherapie:

Wat is arctik- of cryotherapie?

Cryotherapie is een behandeling om vet te verliezen. De onderhoudse vetcellen worden gekoeld tot een temperatuur van -10°C tot -20°C, afhankelijk of u voor het cryotoestel of arctiktoestel kiest. Doordat de vetcellen worden gekoeld, worden deze gekristalliseerd. Deze gekristalliseerde vetcellen worden nadien door ons lichaam afgevoerd. Het is daarom belangrijk om steeds voldoende water te drinken na een cryotherapie. Dit zorgt voor een vlotte afvoer van de afvalstoffen.

Doet cryotherapie pijn?

Een cryotherapie is pijnloon, zelfs bij een temperatuur van -20°C. Afhankelijk van welke behandeling er gebeurt streven wij steeds naar een optimale veiligheid. Wij gebruiken een plastic folie om de huid te beschermen.

Hoe gebeurt een cryotherapie sessie?

Allereerst bespreken we met de klant de probleemzone die we gaan behandelen. Vervolgens meten we de probleemzone op in cm. Er worden ook foto’s getrokken van de te behandelen zone vóór de behandeling. Alvorens de behandeling te starten, smeren we de te behandelen zone in met een stimulerende gel en beschermen we de zone met een plastic folie. Vervolgens starten we met de behandeling. Deze duurt gemiddeld 30 minuten.

Na de behandeling meten we de behandelde zone opnieuw op en vergelijken we het resultaat met deze van voor de behandeling. Zo kunnen we nagaan hoeveel cm’s er verloren zijn gegaan door de behandeling. Er worden ook opnieuw foto’s gemaakt na de behandeling om ook deze te vergelijken met de foto’s van voor de behandeling. Zo krijgt de klant een duidelijk beeld van de behandelde zone, voor & na de behandeling.

Verlies ik onmiddellijk cm’s?

Dit is afhankelijk van hoeveel vetcellen er zich onderhuids bevinden. Meestal is er na de eerste behandeling al resultaat.

Komen de verloren vetcellen terug?

De vetcellen die gekristalliseerd werden zullen niet opnieuw terug komen. Natuurlijk is het wel belangrijk om na de behandeling de juiste, gezonde voeding te eten zodat er geen nieuwe vetcellen worden aangemaakt.

Moet ik een speciaal dieet volgen bij cryotherapie?

Het is heel belangrijk om tijdens de cryobehandelingen een gezonde levensstijl aan te houden. Veel water drinken is een absolute must. Daarnaast mag er geen vetrijke voeding en te veel suikers gegeten worden. Veel beweging wordt sterk aangeraden.

Hoeveel water moet ik drinken na een behandeling?

Er moet minstens 1,5 liter water per dag gedronken worden gedurende de eerste 2 weken na de behandeling.

Welke zones kan ik laten behandelen?

Er kunnen veel zones behandeld worden:

  • Buik
  • Love handles
  • Binnenkant van de bovenbenen
  • Bovenarmen
  • Gelaat 
  • Dubbele kin
  • Billen

De verschillende zones kunnen bovendien ook verschillend behandeld worden! Denk onder andere aan vetbevriezingkleurtherapiespierverstevigingafslankmassage, gelaat lifting, anti-cellulitis behandeling…

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Deze behandelingen zijn voor iedereen geschikt! Uitgezonderd mensen met nierproblemen of hartproblemen. Bovendien moet men ook minstens 5 jaar kankervrij zijn.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit kunnen we niet vooraf zeggen. Elke persoon heeft een andere huid en een andere vetstructuur, doch zien we meestal al meteen resultaat na de eerste behandeling. Hoe meer behandelingen er gedaan worden, hoe beter de resultaten zullen zijn.

Overweegt u ook om een cryobehandeling te laten uitvoeren? Bij CryoSilhouette kan u als eerste behandeling kiezen voor een proefbeurt.

Hier kan u uw afspraak maken.

Deel bericht:

Meer blog berichten

Wetenschappelijk onderzoek cryolipolyse

Cryolipolyse: Het Bevriezen van Vet voor een Sculpturaal Lichaamscontour Welkom bij Cryosilhouette, waar innovatie en wetenschap samenkomen om een revolutie teweeg te brengen in niet-chirurgische

Bindweefselmassage Voor Een Strak Lichaam

Je leeft gezond, springt af en toe binnen in de fitness en vult je winkelkar met gezonde snacks. Toch blijft je lichaamsomtrek hetzelfde en je broek spannen! De laatste centimeters verliezen? Een bindweefselmassage verstevigt je huid op een intensieve, resultaatgerichte manier.

Cryotherapie – 10 Meest Gestelde Vragen

Cryotherapie is een behandeling om vet te verliezen. De onderhoudse vetcellen worden gekoeld tot een temperatuur van -10°C tot -20°C, afhankelijk of u voor het cryotoestel of arctiktoestel kiest. Doordat de vetcellen worden gekoeld, worden deze gekristalliseerd.

Geen andere artikelen meer beschikbaar.