Wetenschappelijk onderzoek cryolipolyse

Cryolipolyse: Het Bevriezen van Vet voor een Sculpturaal Lichaamscontour

Welkom bij Cryosilhouette, waar innovatie en wetenschap samenkomen om een revolutie teweeg te brengen in niet-chirurgische lichaamscontouring. In dit artikel duiken we dieper in op cryolipolyse, een baanbrekende methode die gelokaliseerd vetweefsel aanpakt zonder de noodzaak van langdurige herstelperiodes.

De Ontdekking van Cryolipolyse:

De oorsprong van cryolipolyse ligt in een intrigerend geval van koude panniculitis, waar een jonge jongen verharde knobbeltjes ontwikkelde na langdurig zuigen op een ijslolly. Onderzoekers ontdekten histocyteninfiltratie in het vetweefsel, een reactie die geïntensiveerd werd na blootstelling aan ijs en vervolgens twee weken later verdween. Deze ontdekking legde de basis voor cryolipolyse, een methode die gebruikmaakt van externe thermische apparaten om de temperatuur van de huid en het onderliggende vetweefsel te verlagen, wat resulteert in apoptose van beschadigde cellen.

Het Werkingsmechanisme van Cryolipolyse:

Cryolipolyse maakt gebruik van variabele temperaturen om lipiden (vetten) te kristalliseren, wat leidt tot een apoptotische cascade. Verschillende voorgestelde mechanismen, waaronder koude-ischemische schade, ischemie-reperfusieschade en ontstekingsreacties, verklaren deze processen. De gerichte vernietiging van adipocyten maakt het mogelijk om vet te verminderen zonder schade aan omliggende weefsels. Macrofagen elimineren uiteindelijk beschadigde cellen, wat resulteert in een geleidelijke vermindering van vet in het behandelde gebied.

Resultaten en Goedkeuring:

Cryolipolyse kreeg goedkeuring van de FDA in 2010 voor flanken en in 2012 voor de buik, gebaseerd op bewijs van de werkzaamheid. Klinische onderzoeken bevestigden verdere effectiviteit, met resultaten variërend in vetreductie en contourverbetering. Echografie en andere metingen ondersteunen deze onderzoeken en tonen aan dat cryolipolyse effectief is in het verminderen van onderhuids vet, terwijl omliggende weefsels behouden blijven.

Huidverstrakking na Cryolipolyse:

Opvallend is de observatie van verbeterde huidlaxiteit en -kwaliteit na cryolipolyse. Onderzoek wijst op verhoogde genexpressie van specifieke collageen-mRNA’s en moleculen zoals TGF-β en HSP47, die betrokken zijn bij huidstijfheid en -sterkte. Deze bevindingen suggereren een mogelijke rol van cryolipolyse bij huidverstrakking, wat opent voor toekomstige behandelingen, met name bij aandoeningen zoals cellulitis.

Opeenvolgende Behandelingen:

Opeenvolgende cryolipolysebehandelingen tonen aanzienlijke verbetering in vetreductie, vooral bij patiënten die meerdere sessies ondergaan. Hoewel sommige studies aangeven dat de vetreductie bij de tweede behandeling mogelijk minder dramatisch is, wijzen ze op een potentieel voortdurendevermindering van het vetvolume na elke behandeling.

Conclusie:

Met de groeiende vraag naar veilige en effectieve lichaamscontouringsprocedures biedt cryolipolyse een veelbelovende niet-chirurgische techniek. De combinatie van wetenschappelijk onderbouwde werkingsmechanismen, klinische goedkeuring en opmerkelijke resultaten maakt cryolipolyse een aantrekkelijke optie voor diegenen die streven naar een sculpturaal lichaamscontour zonder de risico’s en hersteltijd van chirurgische ingrepen. De aanvullende observatie van verbeterde huidkwaliteit opent bovendien deuren naar nieuwe mogelijkheden voor esthetische verbeteringen, waardoor cryolipolyse een veelbelovende en veelzijdige benadering wordt binnen het domein van niet-invasieve cosmetische behandelingen.

Kania B, Goldberg DJ. Cryolipolysis: A promising nonsurgical technique for localized fat reduction. J Cosmet Dermatol. 2023;22(Suppl. 3):1-7. doi:10.1111/jocd.16039

Deel bericht:

Meer blog berichten

Wetenschappelijk onderzoek cryolipolyse

Cryolipolyse: Het Bevriezen van Vet voor een Sculpturaal Lichaamscontour Welkom bij Cryosilhouette, waar innovatie en wetenschap samenkomen om een revolutie teweeg te brengen in niet-chirurgische

Bindweefselmassage Voor Een Strak Lichaam

Je leeft gezond, springt af en toe binnen in de fitness en vult je winkelkar met gezonde snacks. Toch blijft je lichaamsomtrek hetzelfde en je broek spannen! De laatste centimeters verliezen? Een bindweefselmassage verstevigt je huid op een intensieve, resultaatgerichte manier.

Cryotherapie – 10 Meest Gestelde Vragen

Cryotherapie is een behandeling om vet te verliezen. De onderhoudse vetcellen worden gekoeld tot een temperatuur van -10°C tot -20°C, afhankelijk of u voor het cryotoestel of arctiktoestel kiest. Doordat de vetcellen worden gekoeld, worden deze gekristalliseerd.

Geen andere artikelen meer beschikbaar.